De Antwerpse studentenharmonie zag het levenslicht in 2012. Ze werd opgericht door Wouter Aerts, de eerste dirigent, in samenwerking met Stuvo.

In het eerste levensjaar telde de harmonie slechts acht muzikanten. In het tweede jaar groeide het ledenaantal zo sterk dat het eerste concert in april 2014 een feit was. Het eerste bestuur, met Lien als voorzitter, kreeg een dirigenten- en locatiewissel te verduren. Maar toch groeide het ledenaantal van het orkest naar ruim twintig muzikanten.

Kristof Aerts nam in 2016 de dirigeerstok over. Het eerste concert met de nieuwe maestro vond plaats in Plein Publiek. Met een bijna volwaardige harmoniebezetting werd daar een gevarieerd programma gebracht. The game was on!

In het vijfde jaar lag de lat opnieuw hoger. De ASH gaf een Winterconcert en een Filmconcert, meerdere kleine optredens en organiseerde haar eerste repetitieweekend in Limburg. Het ledenaantal groeide tot boven de dertig muzikanten en de groep werd steeds hechter.

In haar zesde levensjaar trad de ASH op in Amuz (zie foto) en gingen de muzikanten voor de tweede keer op muzikantenweekend; dit keer in onze prachtige stad zelf. Daarnaast werd de eerste quiz georganiseerd, die zo’n groot succes was dat deelnemers na afloop al plaatsen wilden voor de volgende editie. Niet enkel het ledenaantal groeide, maar ook het bestuur breidde uit.

In 2018-2019 speelden het orkest naast het Winterconcert ook op Studay, op Nachtkrakers, √©n we swingden op ongekende hoogte op Jazz in’t MAS. De tweede editie van de quiz was alweer een groot succes.  Met een lach en een traan namen de ASH afscheid van Kristof Aerts, die de dirigeerstok doorgaf aan Lars Corijn. Op het Lenteconcert 2019 zag u voor het eerst onze nieuwe dirigent aan het werk.

Succesvol zette de ASH schooljaar 2019-2020 in met een concert op de Academische Opening en op Studay. Met opnieuw een grotere groep muzikanten bereidde het orkest zich voor op een nieuwe editie van het Winterconcert. Niet enkel de ventielen, maar ook de stembanden werden gesmeerd.

Volg ons via de website, Facebook, of Instagram om op de hoogte te blijven!