Foto’s door Momentsbykatrien

Voorzitter

Hanne Schelstraete (°11 januari 1999) groeide op in Antwerpen, waar ze momenteel Theater- en Filmwetenschappen en Wijsbegeerte studeert. Naast deze uitermate interessante studies, speelt ze fagot en hobo.

“Twee repetities en ik was overtuigd: de ASH is een geweldig muzikale, maar bovenal gezellige groep vrienden. Aan de muziek moest ik nog wat wennen, aan de lieve muzikanten daarentegen… die namen mij meteen mee op café, naar gezellige avondjes De Mol kijken, verjaardagsfeesten en nog zo veel meer. Een half jaar, twaalf repetities, twee concerten en minstens 30 after-repetitie-roséekes later, zat ik in het bestuur. Mijn grootste ambitie? De warmte en openheid van de harmonie, die mij zo heeft verrast, verder uitbouwen.”

voorzitter.ash@gmail.com

 

Vicevoorzitter

Jeroen Deckx (°7 mei 1998) woont in Antwerpen en studeert Elektromechanica aan de AP-hogeschool. Hij begon cornet te spelen in het derde leerjaar en is na negen jaar overgeschakeld naar trompet.

“Ik kom met veel plezier naar elke repetitie en activiteit doorheen het jaar. Ik ben pas bij de ASH beginnen meespelen in mijn derde jaar en het is voor mij de perfect mix: leuke mensen leren kennen die ook nog eens medemuzikant zijn, op café gaan, genieten van het studentenleven en mij kunnen inzetten voor een vereniging waar ik volledig achter sta. Ik hoop dat ik de groei van het orkest, die ik in mijn eerste jaar heb mogen meemaken, nog mee verder kan uitbouwen met dit geweldige bestuur en dat we zo ook dit jaar weer een geweldig jaar kunnen hebben!”

ondervoorzitter.ash@gmail.com

 

Secretaris

Hanne Cuyx (°16 oktober 1997) woont in Zemst. Ze studeert Toegepaste ingenieurswetenschappen: bouwkunde aan de UA en speelt fagot.

“Tijdens mijn allereerste repetitie bij de Antwerpse Studentenharmonie werd ik met open armen verwelkomd door zowel het bestuur, de dirigent als de muzikanten. Na één repetitie, maar vooral na een gezellige avond op café achteraf, heb ik niet moeten twijfelen of ik zou terugkomen. De ASH is niet alleen repeteren, maar ook leuke activiteiten, fantastische concerten, legendarische repetitieweekends en nog veel meer. Dat is ook de reden dat ik met heel veel plezier blijf spelen bij de ASH. Mijn doel als bestuurslid is dan ook om ervoor te zorgen dat ieder nieuw (en huidig) lid zich welkom voelt in ons orkest en dezelfde positieve ervaring heeft als ik heb gehad. 

secretaris.ash@gmail.com

 

Penningmeester

Brent Raeijmaekers (°27 september 1995) woont in Antwerpen. Hij studeerde af in Logistiek Management. Na een kennismaking met de piano heeft hij gekozen voor slagwerk. Sinds kort speelt hij ook hoorn.

“Samen musiceren is leuk, maar musiceren met leeftijdsgenoten met dezelfde interesses is nog veel leuker! Gooi een massa leergierige studenten op een hoop en je krijgt de perfecte groep om samen uitgedaagd te worden om een mooi concert neer te zetten. Er wordt vaak gezegd dat je studentenjaren de mooiste van je leven zijn. Als bestuur maken wij het nog veel mooier voor onszelf, voor ons publiek en de toekomstige muzikanten van ASH. Als ik afstudeer kan ik met veel trots zeggen dat ik een verschil heb gemaakt voor mezelf, én voor mijn medestudenten.”

 

Activiteiten-

verantwoordelijke

Roel Dewit (°16 april 1998) woont in Lier. Hij behaalde reeds een bachelor sociaal werk aan de Karel de Grote Hogeschool en volgt nu een verkort traject toegepaste jeudgcriminologie aan de KDG. Hij speelt sinds hij 8 jaar was klarinet en speelt als tweede instrument saxofoon. 

“Ik was op zoek naar een groep die samen muziek maakt maar daarbuiten ook nog activiteiten doet om de groepssfeer te versterken. Zo kwam ik automatisch bij de Antwerpse Studentenharmonie terecht. Ze zijn een groep jonge mensen die elke week samenkomt om te werken van iets prachtig! Ik weet nog dat ik mijn eerste repetitie met open mond zat te kijken naar hoe het muziekstuk klonk dat door de muziekkanten gespeeld werd. Daarnaast staat de harmonie ook voor sfeer en gezelligheid, en als activiteitenverantwoordelijke wil ik dat mee stimuleren en ondersteunen. Leuke en gezellige avonden organiseren staat dan ook zeker op de planning komend academiejaar! Ik heb er alvast heel veel zin in!”

 

Bibliothecaris

Ann Bellens (°21 april 1999) woont in Herentals. Ze studeert toegepaste taalkunde: Engels en Chinees en speelt sinds haar negen klarinet.

“Door samen met anderen te musiceren heb ik een hele magische wereld ontdekt. Leuke stukken kiezen om te spelen, weken- of maandenlang samen zwoegen om de muziek tip-top in orde te krijgen en als grote finale spelen voor publiek: het zorgt voor een magisch gevoel. Ik speel nog niet heel lang mee in de ASH, maar nu al beginnen die magische momentjes stevig op te tellen. Het warme onthaal op de open repetitie, de geweldige kennismakingsavond, de gezellige avondjes op café met de andere megasympathieke muzikanten en natuurlijk op de repetities, wanneer de muziek exact goed zit…  Van zulke momenten krijg ik kippenvel. Het is dan ook mijn ambitie om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met deze fantastische groep, als deelnemer of als publiek, en om samen te groeien in muziek en musiceren.”

 

Bibliothecaris

Stijn Van Loock (°6 december 1999) woont in Kessel. Hij studeert wiskunde, speelt al acht jaar saxofoon aan de SAMWD Lier en speelt ondertussen ook al drie jaar contrabas.

“Als jongste telg van het bestuur wil ik graag een basis leggen voor een verdere uitbreiding van onze harmonie in alle verschillende aspecten. Een groter aantal leden bijvoorbeeld. Ook wil ik er mee voor zorgen dat we nog meer een vaste waarde worden binnen het Antwerpse studentengebeuren. De manier waarop de harmonie in het verleden al gegroeid is en samen een hechte muzikale familie vormt, is iets waarvoor ik alle mensen die er hun passie hebben ingestoken wil bedanken. Mijn grootste wens is dat ik, net zoals zij die ons voorgingen, na enkele jaren de evolutie kan beschouwen en trots kan zijn op wat we hebben bereikt.”

 

PR en Communicatie

Hannelore Van Lierde (°3 maart 1994) woont in Antwerpen. Ze behaalde  een master in de Taalkunde aan de UA en een master Vertalen aan de KU Leuven. Ze groeide op in een familie waar iedereen een muziekinstrument bespeelt en koos op 6-jarige leeftijd voor de dwarsfluit.

“Voor mij is de Studentenharmonie meer dan repeteren alleen. De vriendschap en gezelligheid op café achteraf of bij andere activiteiten zijn minstens even belangrijk. Ik kwam zelf pas twee jaar geleden bij deze leuke bende terecht en was zo overtuigd door het enthousiasme van het vorige bestuur dat ik ook graag mijn schouders onder deze vereniging wilde zetten. Ik kwam telkens met veel plezier naar de repetities op maandagavond, en hoop dat ik dat enthousiasme samen met ons fantastische bestuur ook dit jaar kan overbrengen op nieuwe muzikanten.” 

 

PR en Communicatie

Tea separovic (3 november 2000) woont in Laakdal en studeert Business & languages aan Karel de Grote Hogeschool. Naast haar liefde voor dwarsfluit speelt ze ook piano en zingt ze in het koor Villanella.

“Op de eerste repetitie werd ik met open armen verwelkomd en ik voelde mij dan ook meteen thuis in deze toffe, muzikale en gezellige bende. Na een half jaartje bij de Studentenharmonie te spelen was ik er al van overtuigd dat dit een vereniging is waar ik mij voor wilde inzetten om zo een meerwaarde te creëren in het leven van vele medestudenten. Ik ben alvast enorm benieuwd naar alle mooie en leerrijke momenten die mij nog te wachten staan met deze fantastische groep.”

 

Foto’s door Momentsbykatrien


Het bestuur doorheen de jaren

2019/2020 

Voorzitter: Hannelore Van Lierde 

Vice-Voorzitter: Jeroen Deckx

Secretaris: Hanne Cuyx  

Penningmeester: Brent Raeijmaekers 

PR en communicatie: Nele Hannes 

Bibliothecaris: Hanne Schelstraete, Nele Van Der Meire

Concertverantwoordelijke: Stijn Van Loock

Activiteitenverantwoordelijke: Emilie Cannaerts, Jeroen Deckx

2018/2019 

Voorzitter: Kimberly Van Sande 

Vice-Voorzitter: Jeroen Standaert 

Secretaris: Mees van Kampen  

Penningmeester: Brent Raeijmaekers 

PR en communicatie: Nele Hannes, Hanne Cuyx, Helena Fokias 

Bibliothecaris: Polyanna Kabambi, Nele Van der Meiren 

2017/2018 

Voorzitter: Michiel van Dijck 

Secretaris: Kimberly Van Sande 

Penningmeester: Mees van Kampen 

PR en communicatie: Nele Hannes, Karen de Kegel 

Bibliothecaris: Helena Fokias 

Lid: An Bosmans, Brent Raeijmaekers 

2016/2017 

Voorzitter: Mees van Kampen 

Secretaris: Sam D’Hoore 

Penningmeester: Michiel van Dijck 

PR en communicatie: Alex Amez 

Bibliothecaris: An Bosmans 

Lid: Wouter Hendrickx, Lien Wouters 

2015/2016 

Voorzitter: Lien Wouters 

Secretaris: Mees van Kampen 

Penningmeester: Lisa Rombouts 

PR en communicatie: Sam D’Hoore, Erik Van Stappen 

Lid: An Bosmans, Juanitha Dekker