Remi de Ceuster

www.remideceuster.be

Remi begon zijn muzikale scholing aan de Podiumacademie Lier, alwaar hij op vierjarige leeftijd begon met zijn eerste pianolessen. Vervolgens studeerde hij klassieke piano en saxofoon aan de kunsthumaniora Lemmensinstituut. Op 16-jarige leeftijd ging hij voor het eerst aan de slag als dirigent. Ondertussen studeerde hij met grote onderscheiding af in de afstudeerrichting Directie aan het LUCA School of Arts. Bij de uitvoering van zijn masterexamen stond hij voor de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine. Tijdens zijn opleiding volgde hij lessen en masterclasses bij onder andere Ivan Meylemans, Kevin Houben, Piet Swerts en Kurt Bikkembergs.

Remi werkte als dirigent en arrangeur bij diverse gerenommeerde orkesten in binnen- en buitenland. Zo stond hij als assistent voor het Nationaal Balletorkest (NL) en het Zeeuws Orkest (NL), schreef hij muziek voor de Koninklijke Fanfare van Achel en de Koninklijke Harmonie van Peer, en dirigeerde hij producties van het LUCA Chamber Orchestra, en het Sax-Collège Nouvelle Aquitaine uit Bordeaux (FR).

2019 – 2023
Lars Corijn

www.corijnlars.com

Lars Corijn studeerde af als klassiek zanger aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de studio van bas Gary Jankowski. Hij werkt als freelance zanger voor gerenommeerde huizen als Opera Ballet Vlaanderen, De Munt en het Vlaams Radio Koor. Als solist is hij komende seizoenen te horen in producties van DESCHONECOMPANIE (Rigoletto en Le Roi s’Amuse) en het Vlaams Radio Koor (Prisoner of the State).

Als assistent- en gastdirigent staat hij komende seizoenen voor het orkest van Opera Ballet Vlaanderen, Casco Phil en het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest. In de zomer van 2022 is Lars aan het werk te zien in twee gerenommeerde wedstrijden voor dirigenten: het Conductor’s Contest van het WMC in Kerkrade, Nederland, en daarna in de Conducting Competition Ionel Perlea in Slobozia, Roemenië.

Foto: Santiago de Flô

2016 – 2019

Kristof Aerts

www.kristofaerts.be

Kristof Aerts werd geboren in 1989. Op elfjarige leeftijd volgde hij zijn eerste klarinetlessen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans Beringen. Momenteel is Kristof aan diezelfde academie werkzaam als leerkracht muziek (o.a. orkestdirectie) en woord.

Kristof deed directie-ervaring op als vervangend dirigent bij de Koninklijke Harmonie Sint-Bartholomeus Merksem en bij de Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm Lillo. Hij was de vaste dirigent van de Antwerpse Studentenharmonie, het Muziekatelier van de Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm Lillo en de Koninklijke Harmonie De Bergengalm Hechtel. Momenteel is hij actief als dirigent van de Koninklijke Harmonie De Heidegalm Berkenbos (sinds maart 2013) en het Blend Jeugdorkest (sinds september 2021).

2012 – 2016

Wouter Aerts

Wouter Aerts kreeg zijn eerste klarinetlessen aan het Jeugdmuziekatelier te Hasselt. Hij behaalde aan het Conservatorium Antwerpen de diploma’s Master Klarinet bij Walter Boeykens en Master Directie bij Dirk De Caluwé. Hij studeerde er eveneens basklarinet bij Jan Guns. Aan het Conservatorium Tilburg (NL) behaalde Wouter het diploma Master Clarinet bij Geert Baeckelandt en het diploma Bachelor Directie bij Hardy Mertens, telkens met grootste onderscheiding.

Wouter deed directie-ervaring op bij het Harmonieorkest Conservatorium Antwerpen, het Koninklijk Harmonieorkest van de Belgische Gidsen en het Ad Hoc Wind Orchestra. Momenteel is hij actief als dirigent van het harmonieorkest St.Laurentius Oostmalle en harmonieorkest Concordia Gooreind. Met dit laatste orkest reisde hij in de zomer van 2008 door Mexico en bracht er vijf concerten in het kader van het festival Viva La Banda in de staat Guanajuato.