Lars Corijn
tenor – conductor

Lars_SDF_4890
foto door Santiago De Flô

De jonge tenor Lars Corijn (1996°) studeert Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium
Antwerpen. Hij vervolledigt aldaar zijn masteropleiding bij bas Gary Jankowski, liedinterpretatie bij Jozef De Beenhouwer en Lucienne Van Deyck en operaklas bij Guy Joosten. Als solist was hij al in verschillende conservatorium-producties te zien en te horen. Momenteel bereidt hij zich voor op de titelrol in Albert Herring van Benjamin Britten, in een regie van Benoît De Leersnyder.

In het professionele landschap zingt Lars reeds in producties van La Monnaie in Brussel, het Vlaams Radio Koor en in het koor van Opera Vlaanderen. Hij werkte daar reeds met dirigenten als Alain Altinoglu, Hervé Niquet, Reinbert De Leeuw, Cornelius Meister en Hartmut Haenchen. Sinds kort maakt Lars ook deel uit van het collectief The Ghent Singers dat zich toelegt op het uitvoeren van hedendaagse koormuziek.

Als dirigent is Lars verbonden aan Harmonieorkest De Nachtegaal uit Ranst. Als gastdirigent werkt hij bij Strijkersensemble Entente Cordiale uit Mortsel, Vocaal Ensemble Reflection uit Antwerpen en het Symfonisch Jeugdorkest Edegem. Hij assisteerde in 2016 Michiel Delanghe als dirigent in de productie Zwanemans, een co-productie van HETPALEIS en Opera Vlaanderen. Sinds maart 2019 staat Lars voor de Antwerpse Studentenharmonie.