Wie zijn we?

De Antwerpse Studentenharmonie is een orkest voor en door studenten en pas afgestudeerden van Antwerpse hogescholen en universiteiten. Elke klank, kleur en vorm, van hoorn, trompet of trombone tot klarinet en bas is welkom. We komen elke maandagavond samen om stevig te repeteren en toe te werken naar een groots concert. Elke repetitie eindigt steevast op café met een gezellige babbel.

Voel je je aangesproken? Wil jij ook deel uitmaken van een bruisend orkest? Schitteren op onze concerten en events als Jazz in het MAS, Calamartes, Nachtkrakers, Studay …? Kan je niet wachten om je instrument boven te halen? We zijn altijd op zoek naar nieuw muzikaal talent. Onze dirigent heeft voor elk wat wils. Aarzel niet en kom meespelen!

.

Geschiedenis

De Antwerpse studentenharmonie zag het levenslicht in 2012. Ze werd opgericht door Lien Wouters in samenwerking met Stuvo en Wouter Aerts, de eerste dirigent.

In het eerste levensjaar telde de harmonie slechts 8 muzikanten. In het tweede jaar groeide het ledenaantal zo sterk dat het eerste concert in april 2014 een feit was. Het eerste bestuur, met Lien als voorzitter, kreeg een dirigentenwissel en een locatiewissel te verduren. Maar toch groeide het ledenaantal van het orkest naar ruim 20 muzikanten.

In 2016 nam Kristof Aerts de dirigeerstok over en het eerste concert met de nieuwe maestro vond plaats in Plein Publiek. Met een bijna volwaardige bezetting van een harmonieorkest werd daar een gevarieerd programma gebracht en the game was on!

In het vijfde jaar legden we de lat weer hoger. De harmonie gaf een Winterconcert en een Filmconcert, meerdere kleine optredens, organiseerde een repetitieweekend in Limburg, het ledenaantal groeide tot boven de 30 muzikanten en de groep werd steeds hechter.

In het zesde jaar traden we op in Amuz (zie foto) en gingen we voor de tweede keer op muzikantenweekend, dit keer in onze prachtige stad zelf. We organiseerden ook de eerste quiz, die zo’n groot succes was dat deelnemers na afloop al plaatsen wilden voor de volgende editie. Niet enkel het ledenaantal groeide, maar ook het bestuur breidde uit.

In 2018-2019 speelden we naast het Winterconcert ook op Studay, op Nachtkrakers, én we swingden op ongekende hoogte op Jazz in’t MAS. De tweede editie van de quiz was alweer een groot succes.  Met een lach en een traan namen we afscheid van Kristof Aerts, die de dirigeerstok doorgaf aan Lars Corijn. Op het Lenteconcert 2019 zal u dus voor het eerst onze nieuwe dirigent aan het werk zien.

Volg ons via de website, Facebook, of Instagram om op de hoogte te blijven!