Dirigent

Lenteconcert 2017

 

Kristof Aerts (°17 februari 1989) komt uit Houthalen-Helchteren. Zijn eerste muzikale stappen zette hij met de klarinet aan de academie van Beringen. Later behaalde hij een master Nederlands en Theater-, film- en literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Daarnaast ging hij ook nog voor een SLO (Specifieke Leraren Opleiding). Omdat de muziek bleef kriebelen behaalde hij ook nog een Bachelor Klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen om daar nu zijn master HaFaBra-directie te behalen. Sinds januari 2016 is Kristof dirigent bij de Antwerpse Studentenharmonie.

Kort interview

Wat vind je het leukste aan dirigeren?
Het contact met de muzikanten, eenzelfde muzikale interpretatie als groep presenteren aan het publiek.

Naar wie kijk je op?
Ik kijk op naar iedereen die zich met veel passie ergens voor engageert, wat dat ook moge zijn, maar ik kan geen begrip opbrengen voor achterklap.

Dirigeren of spelen?
Dirigeren

Bier of Wijn?
Bier en wijn!

Een knuffel of een stevige handdruk?
Knuffel

Een dik feestje of  gezellig op café?
Gezellig op café

Mijn droomstuk om eens te dirigeren is…
Dance Movements van Philip Sparke

Mijn droom voor de Antwerpse Studentenharmonie is…
Veel muzikale vooruitgang

Mijn boodschap voor alle muzikanten is…
Gelukkig zijn en doe zo voort!

Heb je een vraag voor Kristof, dan kan je altijd mailen naar dirigent@antwerpsestudentenharmonie.be.

 

 

Voorzitter

Kimberly Van Sande (°27 augustus 1993) komt uit Antwerpen. Ze heeft een diploma behaald in Sociaal Werk en studeert nu Rechten aan de Universiteit Antwerpen. Haar muzikale leven begon ze op de piano. Even later koos ze ook voor saxofoon.

“Als voorzitter zorgt deze rechtenstudente voor een vlotte werking van de harmonie door de stuurgroep aan richting te geven en door communicatie met de hogescholen en universiteiten van Antwerpen. Muzikaal gezien is Kimberly een triple threat, want ze speelt piano, saxofoon en klarinet! In de studentenharmonie kun je dit manusje-van-alles horen op altsax. Als ze daarnaast nog vrije tijd heeft leest ze graag fantasy of organiseert ze spelletjesavonden met haar vrienden.”

 

 

 

Vice-voorzitter

Jeroen Standaert (°8 februari 1991) woont in Antwerpen. Hij studeerde af aan de Hogere Zeevaartschool en speelt zowel klarinet als basklarinet.

“Muziek brengt mensen op een positieve manier bij elkaar, bij de studentenharmonie is dat niet anders. Omdat de muzikanten uit verschillende opleidingen komen zijn interessante babbels altijd verzekerd. Ik heb de groep zien groeien onder de vaardige handen van Kristof Aerts, nadat hij het dirigeerstokje overnam van Wouter Aerts. Met vaste hand houdt hij de maat en met elk concert komen we als groep dichter bij elkaar. Met een sterk variërend programma blijft het voor iedereen leuk om mee te spelen en er zit altijd wel wat uitdaging in. Na de repetitie is er ook steevast de ’nabespreking,’ waarin bij enkele glazen de persoonlijke heldenverhalen van de voorbije week inspiratie geven voor de komende optredens.”

 

 

 

Secretaris

Mees Van Kampen (°16 maart 1995) komt uit Goes, Nederland. Hij studeert Fysica aan de Universiteit Antwerpen. Hij heeft de wereld van muziek ontdekt tijdens de AMV-lessen op de muziekschool, waar hij koos voor trompet.

“Ondertussen zit ik in m’n 3e bestuursjaar en in de voorbije jaren heb ik veel groei gezien van de vereniging. Niet op de laatste plaats staat dat ik veel leuke mensen heb leren kennen en vrienden heb gemaakt. Ik vind de repetities het belangrijkste van onze vereniging, daar draait het om. De prioriteit ligt bij het opzetten van goede en leuke concerten. Maar daarnaast is er ook veel gezelligheid. De balans tussen musiceren en ons vermaken is heel mooi bij ons.”

 

 

 

 

PR- en communicatieverantwoordelijken

Nele Hannes (°28 augustus 1997) komt uit Westerlo. Ze studeert Toegepaste Taalkunde aan KU Leuven. Ze leerde dwarsfluit spelen aan de kunstacademie van Geel, waar ze later afstudeerde als laureaat. Daarna koos ze voor basgitaar.

“Ik geniet nóg meer van het studentenleven als lid van de harmonie. Pas in mijn tweede jaar universiteit ben ik lid geworden en dat was precies wat ik nodig had. De repetities hebben een goede balans tussen ontspanning en uitdaging. Bestuurslid zijn is nieuw voor mij, ik moest dan ook uit mijn comfortzone stappen om alle activiteiten tot een goed einde brengen. Tot nu toe is dat gelukt en dat geeft me de energie om er telkens weer voor te gaan.”

Helena Fokias (°11 januari 1995) komt uit Leuven. Ze studeert Architectuur. Na een kortstondige kennismaking met de dwarsfluit koos ze definitief voor saxofoon.

Toen bleek dat karate niet echt mijn ding was als hobby ben ik beginnen muziek spelen. Met wat omzwervingen langs piano en dwarsfluit kwam ik bij de saxofoon terecht. Na enkele jaren van klassieke opleiding ben ik dit jaar begonnen in de jazzrichting van de muziekschool. Met de Antwerpse Studentenharmonie heb ik de wereld van harmoniemuziek leren kennen en er meteen een hele vriendengroep bij gekregen. Het blijft niet enkel bij de repetities alleen, we spreken regelmatig eens af op cafe of voor een boardgameavond. Ik vind de studentenharmonie zodanig leuk dat ik zelfs de ondervoorzitter in huis gehaald heb. Ik kijk er naar uit om met deze groep het volgende concert te spelen. Het is fijn om te zien dat het uitgebreide promowerk veel nieuwe muzikanten heeft weten te bereiken.

Hanne Cuyx (°16 oktober 1997) woont in Zemst. Ze studeert Toegepaste ingenieurswetenschappen: bouwkunde en speelt fagot.

“De Antwerpse studentenharmonie is voor mij de perfect vrijetijdsbesteding na school. Het laat mij toe om tijdens mijn studies toch nog bezig te zijn met mijn instrument en dingen bij te leren. Ik speel vrij casual fagot, maar ik vind het toch leuk om af en toe uitgedaagd te worden met interessante muziekstukken.”

 

 

Penningmeester

Brent Raeijmaekers (°27 september 1995) woont in Antwerpen. Hij studeert af in Logistiek Management. Na een kennismaking met de piano heeft hij gekozen voor slagwerk. Sinds kort speelt hij ook hoorn. Ondersteunend bestuurslid

“Samen musiceren is leuk, maar musiceren met leeftijdsgenoten met dezelfde interesses is nog veel leuker! Gooi een hoop leergierige studenten op een hoop en je krijgt de perfecte groep om samen uitgedaagd te worden om een mooi concert neer te zetten. Er word vaak gezegd dat je studentenjaren de mooiste van je leven zijn. Als bestuur maken wij het nog veel mooier voor onszelf, voor ons publiek en de toekomstige muzikanten van ASH. Als ik afstudeer kan ik met veel trots zeggen dat ik een verschil heb gemaakt voor mezelf, én voor mijn medestudenten.”

 

 

Ondersteunend bestuurslid

Nele Van der Meiren (°31 maart 1997) komt uit Kruibeke. Ze studeert architectuur en speelt klarinet.

“Ik speel nu al 3 jaar in de studentenharmonie en dat doe ik iedere maandag met heel veel goesting. Op muzikaal vlak word ik iedere repetitie opnieuw uitgedaagd om het beste van mezelf te geven en na al dat repeteren is het toch telkens fantastisch als we weer een schitterend concert hebben neergezet. Maar het aller beste aan de studentenharmonie zijn de vrienden die ik door samen te musiceren heb gemaakt!”